torsdag den 10. marts 2016

Indkomstpolitik


5 kommentarer:

  1. Thomas & Thea
    Hvad er det indkomstpolitik regulerer?
    Regulering af løn- og prisniveauet.

    Hvad kan regulering af indkomstpolitikken betyde på længere sigt?
    Hvis vi dæmper for lønstigningerne, vil forbrugerne først købe mindre og da virksomhederne nu skal betale mindre for at få lavet produkterne og efterspørgslen er faldet, vil inflationen også dæmpes. Vi har ved denne metode også forbedret vores konkurrenceevne.

    Hvad er cost-push og demand-pull inflation?
    Cost-push: Når omkostningerne til varerne stiger, så det bliver dyrere at producere varerne.
    Demand-pull: Inflation drevet af efterspørgsel.

    Hvem og hvordan føres der indkomstpolitik i Danmark?
    Som regel aftales løn- og ansættelsesvilkår i Danmark i overenskomstforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter – dvs. arbejdsgiverorganisationer og arbejdstagerorganisationer.

    SvarSlet
  2. 1. Indkomstpolitikken regulerer løn-niveauet i samfundet ved hjælp statslige forhandlinger. Det typisk for at sænke løn-niveauet.

    2. Indkomstpolitikken kan på længere sigt stoppe inflation, samt sænke priserne, da udgifterne for det private marked falder. De sænkede priser betyder at eksporten stiger.

    3. Cost-push inflation er når afgifterne til de private virksomheder stiger og der derfor sker en prisstigning. Demand-pull inflation er når efterspørgslen overstiger udbuddet.

    4. I Danmark føres der indkomstpolitik ved at der er overenkomstforhandlinger mellem arbejdsgiver organisationerne og arbejdstagerorganisationerne.

    Bahr, Philip og Emil



    SvarSlet
  3. Indkomstpolitik: ( Maja og Emma 2x )

    - Indkomstpolitik er reguleringen af lønniveauet i samfundet

    - 1.Påvirker privat forbruget ( indkomsten og derfor = forbruget )
    2.Påvirker i anden omgang indkomstpolitikken ( inflation og konkurrenceevnen)

    - Cost-push inflation: dette fremkommer efter stigninger i omkostningerne (tjenesteydelser) - cost-push inflation - prisstigninger grundet øget produktion og beskæftigelse
    - Demand-pull inflation: ved kraftig efterspørgsel på en vare er inflation.( inflationen stiger når BNP stiger og ledigheden falder )

    ???

    SvarSlet
  4. Caroline:

    Hvad regulerer indkomstpolitik?
    - Regulering af lønindkomsten i samfundet
    - Påvirker: det private forbrug --> inflasion (folk købe mindre - efterspørgsel falder) --> konkurrenceevne (virksomheder kan ikke opretholde efterspørgsel - sætter priser ned - bliver billigere for udlandet at købe og eksporten stiger)

    Hvad kan regulering af indkomstpolitik betyde på længere sigt?
    - En fordel ved indkomstpolitik er, at den kan dæmpe et inflationspres og styrke konkurrenceevnen uden at have den samme negative effekt på beskæftigelse (omfatter alle lønmodtagere og selvstændige i arbejdsstyrken, som ikke er arbejdsløse) som fx en kontraktiv finanspolitik

    Hvad er cost-push og demand-pull inflation?
    - Cost-push: en form for inflation som følge af betydelige stigninger i omkostningerne til vigtige varer eller tjenesteydelser, hvor der ikke egnet alternativ er til rådighed.
    - Demand-pull: Efterspørgsels-drevet inflation kan opstå, når den samlede efterspørgsel i en økonomi overgår det samlede udbud.

    Hvem og hvordan føres der indkomstpolitik i Danmark?
    - Som regel aftales løn- og ansættelsesvilkår i Danmark i overenskomstforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter – dvs. arbejdsgiverorganisationer og arbejdstagerorganisationer.

    Konkurrenceevne:
    Med hensyn til konkurrenceevnen er tanken bag indkomstpolitik, at hvis vi via et fald i indkomsten kan dæmpe inflationen, kan vores varer blive relativt billigere for udlandet. Dermed kan konkurrenceevnen forbedres. Derudover håber man på, at et lavere lønniveau kan gøre det mere attraktivt for udenlandske virksomheder at etablere sig i Danmark.

    SvarSlet
  5. Hvad er det indkomstpolitikken regulerer?
    Ved indkomstpolitik regulerer man på, hvor meget lønindkomsten må stige. Man påvirker hustandenes forbrugsmuligheder(indkomst) og dermed det private forbrug.

    Hvad kan regulering af indkomstpolitikken betyde på længere sigt?
    Dæmpe inflation, sænke priserne, øger eksport.

    Hvad er cost-push og demand-pull inflation?
    Cost-push afgifter til private virksomheder stiger. Prisen på produktionen stiger, så salgs priserne stiger
    Demand-pull er inflation som er drevet af efterspørgslen, som opstår hvis den samlede efterspørgsel i en økonomi, overgår det samlede udbud.

    Hvem og hvordan føres der indkomstpolitik i Danmark?
    I Danmark bruges indkomstpolitikken i mindre og mildere grad. Løn- og ansættelsesvilkår i Danmark, aftales som regel mellem arbejdsmarkedets parter.

    Josephine

    SvarSlet